Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvismertető - New Beginning sorozat (2002-2003)

2008.03.21
 

 

  Shades (Roswell #1) / Árnyékok

Kép

Miután a hazatérés a szülőbolygójukra meghiúsult, Roswell "csehszlovák" lakosianak (a csehszlovák az idegen szó álneve) hosszabb tartózkodásra kell berendezkedniük itt a Földön, mint ahogy azt  gondolták. Új kötelezetttségek és a fenyegető veszedelmek mellett az idegeneknek és földi barátaiknak a felnőtté válás gondjaival is szembe  kell nézniük - bonyolult kapcsolatok, szülői példabeszédek, miközben az  ember úgy érzi magát, mintha egy másik bolygóról származna.

A regényben a roswell-i lakosokat múltjuk szellemei kísértik. Úszó Kutya, a bölcs indiánfőnök nem evilági bűnösre gyanakszik.

Megjelent: 2002. augusztus

 

Skeletons In The Closet (Roswell #2) / Csontvázak a kamrában

 

Kép

Minden a múltban keresendő... vagy nem? Az idegenek az egyik emberi DNS donorjuk nyomára bukkannak, miután Michael-t megihleti Charles Dupree fényképe, Max "kölcsönvesz"  pár aktát az UFO múzeumból, Liz pedig végigszörföli a világhálót. Vajon a donor támpontot nyújt a múltjukhoz - és a jövőjükhöz?

Michael-t azonban letartóztatják, miután nevelőapja gyilkosságának első számú gyanúsítotjává válik. Jó hír, hogy Jesse Ramirez, Mr. Evans vállalatának új ügyvédje, valamint Isabel egyik közeli barátja kisegítik Michael-t. Hanson serif jobban szemmel tartja őket, mint valaha és a nyomok nem vezetnek sehová. Hogy találják meg így az idegenek hivatásukat, ha minden kínálkozó ajtó becsapódik az orruk előtt?

Megjelent: 2002. október

 

Dreamwalk (R. H. #3) / Álomséta

 

Kép

Elfuthatsz, de nem rejtőzhetsz el... Kyle-t éjszakánként rémálmok kísértik Alex haláláról. Isabel-től kér segítséget, hogy különleges képességével verje ki fejéből ezeket a képeket. Isabel tudja, hogy ez nincs a hatalmában, de Kyle hajthatatlan, ezért beleegyezik. Felkavaró képsorokkal kell megküzdeni Kyle tudatalattijában, melyeket majdnem lehetetlen elviselni. Mikor megpróbál kilépni Kyle elméjéből, csapdába esik a bűnök útvesztőjében. Ezalatt Kyle a való világban nem bírja felébreszteni őt.

Liz elhívja Max-et bébiszitterkedni. Esélyt akar adni felkészülni Max-nek arra a napra, amikor megtalálja a fiát. De a nyugtalan gyermekre vigyázni nemcsak egy átlagos nap a parkban és mielőtt észrevennék, Liz és Max már messze járnak...

Megjelent: 2002. december

 

Quarantine (R. H. #4) / Karantén

 

Kép

 

Senki sincs biztonságban... A Meta-Chem egy új üzem a városban, melynek laborjában Liz egy tudományos projekt keretében dolgozik. A gyógyszergyár előállít egy kórt, amely véletlenül megfertőzi a várost. Liz az elsők között fertőződik meg - és Max, képességei ellenére, nem tudja őt meggyógyítani.

Új lány érkezik a városba, Sadie. Azért jött, hogy megtalálja féltestvérét, reményei szerint Maria személyében. Maria nem tudja, hogy mit kéne éreznie: mi van, ha tényleg közös apjuk van?

Maria 7 éves kora óta nem látta az apját és nem biztos benne, hogy most találkozni akar vele. Amikor a karantén híre elterjed, Maria-nak nincs más választása, mint a városban marasztalni Sadie-t, miközben megpróbálnak rájönni, ki beteg és hogy meg lehet-e menteni bárkit is idejében...

2003. március

 

A New Beginning (Roswell #5) / Újrakezdés

 

Kép

 

Szembenézni az ismeretlen jövővel... Ez a regény ott  folytatja Max, Michael, Isabel, Liz, Maria és Kyle történetét, ahol a televíziósorozat véget ért. Miután bezsúfolódtak a furgonba és maguk mögött hagyták Roswell-t, mind abban reménykednek, hogy pozitív élményekben lesz részük, vagy legalábbis az elmúlt 3 év legtöbb eseményétől lényegesen eltérőben. Iskolás éveik egyáltalán nem nevezhetők átlagosnak - mivel az egész idegen dolog újra és újra majdnem az életükbe került. Bár tudatában vannak, hogy ez képessé teszi őket arra, hogy kezükbe vegyék a sorsukat és jó irányban változtassák meg avilágot.

Hamarosan Liz-nek látomása támad egy jövőbeli rombolásról és a csapat ráébred: azáltal, hogy elhagyták Roswell-t, megváltoztatták a történelmet és nem feltétlenül a jó irányba. Amikor megállnak egy városban ahol kislányok tűnnek el, hamarosan világossá válik számukra, hogy az életük Roswell-en kívül minden lesz, csak nem könnyű...

Megjelent: 2003. május

   

Nightscape (Roswell #6) / Éjszakai városkép

 

Kép

 

Úton... a veszélyek felé... Úton Colorado felé Liz-nek látomása támad Maria-ról, ahogy egy nagy házban üldözik. Mondani sem kell, a furgon rejtélyes módon pont egy régi, hátborzongató kastély előtt robban le. Belefáradván a sors kezének irányításába, a

csapat úgy dönt, ott töltik az éjszakát. De amit a házban elrejtve találnak, rákényszeríti őket, hogy szembenézzenek egy hatalmas ellenséggel, Max-nek döntésre kell jutnia vezetői képességével kapcsolatban, Liz-nek pedig át kell értékelnie a csapatban elfoglalt szerepét most, hogy képességei fejlődnek.

Úgy tűnik, a harc, amit maguk mögött hagytak Roswell-ben, nem ért teljesen véget. Míg a csapat tudja, hogy Roswell elhagyásával megváltoztatták a sorsukat, azon tűnődnek, mennyire állnak az iránytása alatt. Liz képes a jövőbe látni, de ha reagálnak a látomásaira, azáltal megváltoztatják vagy egyszerűen csak beteljesítik a sorsukat?

Megjelent: 2003.  június

 

 

Pursuit (Roswell #7) / A hajsza

 

Kép

Látomások - veszélyről... Liz, Max, Maria, Michael és Kyle tudták, hogy elhagyva Roswell-t az életük nem lesz egyszerre maga a tökély. Hiszen üldözi őket az FBI. De arra biztos nem gondoltak, hogy a dolgok sokkal rosszabbra fordulnak. Most megtanulják, milyen nagyot tévedtek. Az FBI követte őket az e-mail-ek alapján és szorosan a nyomukban jár. Már csak idő kérdése lehet, hogy letartóztassák őket.

Ezalatt New York-ban a három hasonmást elfogja a rendőrség. Mikor az FBI-t bevonják a kivizsgálásba, a különleges egység felismeri a hasonmásokat - és nem érti, hogy lehet Tess, Michael és Isabel ennyire más. Fogalmuk sincs róla, hogy személycserével állnak szemben. És hogy az igazi Isabel nagyon is érintett az ügyben, ha hinni lehet Liz legutóbbi látomásának...

Ez a Roswell saga két részes fináléjának első része, mely elvarrja a televízió sorozat és a könyvsorozat szálait.

Megjelent: 2003. augusztus

 

Turnabout (Roswell #8) / Megfordulás

 

Kép

Létszámban megerősödve... Liz legutóbbi látomására alapozva Max, Michael, Isabel, Maria és Kyle megállapítják, hogy Isabel-t Los Angeles-be vezérli a sors - ugyanarra a helyre, ahol a szüleiket fogságban tartja az FBI.  Nyilvánvaló, hogy a hasonmások is ebben a létesítményben raboskodnak, ezért a csapat szétválik és az egyik fele a nyugati part felé veszi az irányt.

Ami Isabel biztonságát illeti, Max Boston-ba küldi nővérét barátaikhoz, összehozva egy kínos találkozót Isabel és a férje, Jesse Ramirez között. Nem kell hozzá sok idő, a csapatot és a hasonmásokat is üldözi a hatóság, mint egy idegen faj képviselőit. Mindenkinek félre kell tennie a gyanakvását és együtt kell dolgoznia, hogy kitérjen a minden irányból fenyegető veszély elől...

 

Ez a Roswell saga befejező kötete, mely elvarrja a televízió sorozat és a könyvsorozat szálait.

Megjelent: 2003. november

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete New Beginning sorozat