Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Epizódok - 2. évad

2008.03.25

2x01. Skin And Bones / Bőr és csontok

Egy geológus megtalálja Pierce ügynök elásott csontjait és beviszi Valenti serif hivatalába. A serif megpróbálja eltussolni az ügyet, de az ügybuzgó Hanson őrmesternek köszönhetően a szálak összefutnak. Nasedo a televízión is közvetített kongresszusi meghallgatáson lejáratja a különleges egységet.

Első vetítés az USA-ban: 2000. október 02.

Írta: Jason Katims, Rendezte: James A Contner

Értékelés: 3 / 5 

2x02. Ask Not! / Ne kérdezz!

Max próbál megfelelni új szerepkörének, mint az idegen kvartett vezetője. Súlyosbítja a helyzetet, hogy Michael megkérdőjelezi Max tervét, ami nem, mint az elvegyülés. Kyle új szokásokkal tér haza a nyári foci táborból. Max megtudja, hogy Milton már nem dolgozik az UFO központban.

Első vetítés az USA-ban: 2000. október 09.

Írta: Ronald D. Moore, Rendezte: Bruce Seth Green

Értékelés: 4 / 5

2x03. Surprise / Meglepetés

Isabel-nek megelpetés-party-t szerveznek a barátai a születésnapja alkalmából a Crashdown-ban. Az ünnepi hangulatot beárnyékolja Isabel erős fejfájása és látomásai az életveszélyben lévő Tess-ről. Liz felfedezi, hogy Whitaker magnóra vette privát telefonbeszélgetéseit.

Első vetítés az USA-ban: 2000. október 16.

Írta: Toni Graphia, Rendezte: Fred K Keller

Értékelés: 4 / 5

2x04. Summer of '47 / '47 nyara

Michael-nek iskolai feladatként interjút kell készítenie egy második világháborús veteránnal, melynek kapcsán első kézből származó információkat kap az 1947-es UFO balesetről. A múltban történt eseményeket a szereplőgárda eleveníti fel előttünk.

Első vetítés az USA-ban: 2000. október 23.

Írta: Gretchen J Berg, Rendezte: Patrick Norris

Értékelés: 4 / 5

2x05. The End Of The World / A világ vége

Max visszautazik az időben a jövőből, hogy figyelmeztesse Liz-t, Max-hez fűződő kapcsolata miatt 2014-ben a Földet leigázzák az idegenek. Michael gyanítani kezdi, Courtney nem az, akinek mutatja magát.

Első vetítés az USA-ban: 2000. október 30.

Írta: Jason Katims, Rendezte: Bill L Norton

Értékelés: 5 / 5

206. Harvest / Aratás

Max, Liz, Isabel és Tess elutaznak Arizonába, hogy megtaláljanak egy Egyetemes Barátság Ligának nevezett szervezetet, amelynek Whitaker is tagja volt. Michael és Maria az eltűnt Courtney után folytatnak nyomozást.

Első vetítés az USA-ban: 2000. november 06.

Írta: Fred Golan, Rendezte: Paul Shapiro

Értékelés: 4 / 5

2x07. Wipe Out / Kitakarítás

Zöld sugár borítja be Roswell-t, aminek hatására Roswell teljes lakossága eltűnik, leszámítva az idegen kvartettet, Courtney-t, és a városon kívül tartózkodó Liz-t, Maria-t, Kyle-t és a sheriff-et. Rájuk hárul a feladat, hogy megoldják a szituációt. A helyzet tovább súlyosbodik, mivel Liz a skinek jelenlétére utaló bőrdarabokat talál az utcán.

Első vetítés az USA-ban: 2000. november 13.

Írta: Gretchen J Berg & Aaron Harberts, Rendezte: Michael Lange

Értékelés: 3 / 5

2x08. Meet The Dupes [2/1] / Találkozás a hasonmásokkal [2/1]

Három idegen érkezik Roswell-be, akik teljes hasonmásai Michael-nek, Isabel-nek és Tess-nek. Miután megölték vezetőjüket, a céljuk az, hogy meggyőzzék Max-et, menjen el velül New York-ba és vegyen részt egy csúcstalálkozón az idegen világok küldötteivel. Michael-t egyenlőre hidegen hagyja, hogy Brody szemmel láthatólag vonzódik Maria-hoz.

Első vetítés az USA-ban: 2000. november 20.  

Írta: Toni Graphia, Rendezte: James A Contner

Értékelés: 4 / 5

2x09. Max In The City [2/2] / Max a városban [2/2]

Max és Tess New York-ba utaznak, ahol Rath elviszi Max-et egy titokzatos küldötthöz, akinek az a tisztsége, hogy elbírálja Max-nek a trónhoz való illetőségét. Maria elmondja Liz-nek, hogy a suliban olyan pletykák terjednek, mely szerint Liz lefeküdt Kyle-lal.

Első vetítés az USA-ban: 2000. november 27.

Írta: Ronald D. Moore, Rendezte: Patrick Norris

Értékelés: 4 / 5

2x10. A Roswell Christmas Carol / Karácsonyi ének

Max-et egy autóbaleset következtében elhunyt férfi szelleme kísérti - egy olyan férfié, akit megmenthetett volna, de nem tette, mivel félt attól, hogy lelepleződik. Michael nem tudja, mit vegyen Maria-nak karácsonyra, miközben Isabel nyakig beleveti magát a karácsonyi tennivalókba. Maria megtudja, hogy Brody-nak van egy öt éves rákos kislánya. Tess-nek sikerül igazi karácsonyi hangulatot varázsolnia a Valenti házba.

Első vetítés az USA-ban: 2000. december 18.  

Írta: Jason Katims, Rendezte: Patrick Norris

Értékelés: 5 / 5

2x11. To Serve And To Protect / Szolgálni és védeni

Isabelnek rémálmai vannak egy segítségért jajveszékelő lányról, akit összekötöztek, majd belöktek egy csomagtartóba. Valenti serifet a múlt évben történt Everett Hubble ügyben veszik elő. Maria unokaöccse, Sean érkezik a városba, aki frissen szabadult a börtönből.

Első vetítés az USA-ban: 2001. január 22.  

Írta: Breen Frazier, Rendezte: Jefery Levy

Értékelés: 3 / 5

2x12. We Are Family / Egy család vagyunk

A bíróság felfüggeszti Valenti sheriffet az eltűnt lány nyomozása során végrehajtott cselekedeteiért. Valenti megbízatását részlegesen visszaállítja egy FBI ügynök, aki a szakértelmét kéri az ügy felgöngyölítéséhez. Michael bizonyítokat talál arra, hogy összefüggés van a lány eltűnése és Michael földönkívüli származása között.

Első vetítés az USA-ban: 2001. január 29.  

Írta: Gretchen J Berg, Rendezte: David Grossman

Értékelés: 2 / 5

2x13. Disturbing Behavior [2/1] / Zavart viselkedés [2/1]

Michael és Maria követik Laurie-t, akit egy mentőautó szállít elmegyógyintézetbe. Laurie megszökik és kénytelen-kelletlen csatlakozik Michael-hez és Maria-hoz. Isabel-nek Duff ügynök tesz fel kérdéseket Laurie ügyével kapcsolatban.

Első vetítés az USA-ban: 2001. február 05.  

Írta: Ronald D Moore, Rendezte: James Whitemore Jr

Értékelés: 4 / 5

2x14. How The Other Half Lives [2/2] /

Hogy él a másik fél ? [2/2]

Maria és Michael megtudják, hogy Laurie a kizárólagos örököse a családi vagyonnak és a birtoknak. Rájönnek, ez lehet az oka annak, hogy Laurie nagynénje és nagybátyja is abban a hitben tartották Laurie-t, hogy őrült. Kyle és Alex felfedeznek egy földön kívüli kristályokkal teli barlangot, mely hamarosan rabul ejti őket.

Első vetítés az USA-ban: 2001. február 19.

Írta: Gretchen J Berg & Aaron Harberts & Breem Frazie, Rendezte: Paul Saphiro

Értékelés: 4 / 5

2x15. Viva, Las Vegas! / Éljen Las Vegas!

Michael idegei felmondják a szolgálatot. Elhatározza, hogy elhívja Max-et egy Las Vegas-i kirándulásra a feszültség levezetése céljából. Isabel és Maria rájönnek, hogy mit terveznek a fiúk és meghívatják magukat. Hamarosan Tess, Kyle, Liz és Alex is értesülnek a hírről és csatlakoznak hozzájuk.

Első vetítés az USA-ban: 2001. február 26.  

Írta: Gretchen J Berg & Aaron Harberts, Rendezte: Bruce Seth Green

Értékelés: 4 / 5

2x16. Heart Of Mine / Az én szívem

Maria és Liz együtt akarnak a bálba menni, Michael azonban közli Maria-val, hogy ez az egész csupán felhajtás. Isabel kacérkodik a gondolattal, hogy Alex-szel bálozzon, míg Kyle Tess-nél számolgatja az esélyeit.

Első vetítés az USA-ban: 2001. április 16.  

Írta: Jason Katims, Rendezte: Lawrence Trilling

Értékelés: 4 / 5

2x17. Cry Your Name / Megsiratni a neved

Jim Valenti érkezik a döbbenetes hírrel, hogy Alex meghalt egy autóbalesetben. A csapatnak szembesülnie kell a ténnyel, hogy elvesztették barátjukat. Maria-t és Isabel-t megviseli a hír, Liz azonban furcsa módon higgadt marad.

Első vetítés az USA-ban: 2001. április 23.  

Írta: Ronald D Moore, Rendezte: Allan Kroeker

Értékelés: 4 / 5

2x18. It's Too Late And It's Too Bad  / Túl késő és túl rossz

Liz folytatja a nyomozást Alex halálának az ügyében és igénybe veszi Sean segítségét, hogy betörjön az iskolába és lemásolja Alex személyes aktáit. Isabel közli Max-el, hogy levelet kapott egy főiskolától, ahová ősztől szeretne járni.

Első vetítés az USA-ban: 2001. április 30.

Írta: Gretchen J Berg & Aaron Harberts, Rendezte: Patrick Norris

Értékelés: 3 / 5

2x19. Baby, It's You / Baby, te vagy az

Max és Tess felfedik kapcsulatukat barátaik előtt. Max-et meglepetésként éri, amikor megtudja, hogy Tess gyereket vár tőle. Maria rájön, hogy Alex nem is járt Svédországban.

Első vetítés az USA-ban: 2001. május 07.

Írta: Lisa Klink, Rendezte: Rodney Charters

Értékelés: 5 / 5

2x20. Off The Menu / Menün kívül

Elektromos kisülés következtében Roswell-ben megszűnik az áramszolgáltatás, Brody viszont elkezd emlékezni rá, hogyan rabolták el az idegenek. Túszul ejti Max-et, Tess-t, Maria-t és a családját az UFO központban. Michael és Isabel látogatóba indulnak Max-hez, de egyenesen a bonyodalmak közepébe csöppennek.

Első vetítés az USA-ban: 2001. május 14.

Írta: Russel Friend & Garrett Lerner, Rendezte: Patrick Norris

Értékelés: 3 / 5

2x21. The Departure / Az indulás

Az idegenek felkészítik a Granilith-et, hogy hazatérjenek vele a bolygójukra. Max-nek és barátainak csupán 24 órája marad, hogy búcsút vegyen családtagjaitól és barátaitól.

Első vetítés az USA-ban: 2001. május 21.

Írta: Jason Katims, Rendezte: Patrick Norris

Értékelés: 5 / 5