Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Epizódok - 1. évad

2008.03.26

1x01. Pilot / Bevezető epizód

Az 1947-es UFO baleset három fiatal földönkívüli túlélője titokban az új-mexikói Roswell lakosai között él. Max, az egyik idegen megmenti Liz élletét, ezzel veszélybe sodorja saját magát, valamint a nővérét, Isabel-t és a barátjukat, Michael-t. Az incidens fokozza a helyi seriff gyanakvását arra vonatkozóan, hogy Max-nek köze van a 1947-es űrbalesethez.

 

Kép

 

Első vetítés az USA-ban: 1999. október 06. Első vetítés itthon: 2001. június 01.

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 5 / 5

Bakik: 

1x02. The Morning After / Másnap reggel

Egy rejtélyes helyettesítő tanár felettébb érdeklődik Michael iránt, Valenti seriffnek pedig az FBI jár a nyakára. Michael betörést tervez Valenti hivatalába, hogy ellpoja annak az 1959-es    gyilkosságnak az aktáját, ahol az áldozaton ugyanolyan jel tűnt fel, mint Liz-en, miután Max megmentette az életét.

Első vetítés az USA-ban: 1999. október 13.

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 3 / 5

1x03. Monsters / Szörnyek

Isabel-t nyugtalanítják Maria ideges reakciói Valenti seriff láttán, ezért behatol Maria álmába, hogy megtudja, megőrzi-e az idegenek titkát. Topolsky pályaválasztási tanácsadást tart a tanulóknak. Max megismerkedik az UFO centrum megszállott tulajdonosával.

Első vetítés az USA-ban: 1999. október 20.

Írta: Thania St John, Rendezte: David Semel

Értékelés: 4 / 5

1x04. Leaving Nomal / Szabályosan távozni

Liz nagymamáját szívrohammal kórházba szállítják. Liz Max-hez fordul vígasztalásért. Amikor Max megérkezik, Kyle közli vele, jobb, ha távol tartja magát a barátnőjétől. Ezalatt Michael bosszút áll Kyle haverjain, akik Kyle tudta nélkül megverték Max-et. Maria Isabel segítségét kéri, hogy Liz távollétében segítsen felszolgálni a Crashdown-ban.

Első vetítés az USA-ban: 1999. október 27.

Írta: Jason Katims, Rendezte: Chris Long

Értékelés: 5 / 5

1x05. Missing / Az eltűnt napló

Liz naplója - mely sok információt tartalmaz az idegenekről - eltűnik. Elszánt keresés kezdődik a tolvaj után. Fény derül Topolsky valódi foglalkozására.

Első vetítés az USA-ban: 1999. november 03.

Írta: Jon Harmon, Rendezte: David Semel

Értékelés: 3 / 5

106. 285 South / Délre a 285-ös úton

Michael elrabolja Maria kocsiját - Maria-val egyetemben, és Texas felé veszi az irányt, hogy megtalálja azt a dómot, amiről azóta vannak víziói, amióta ellopott egy rejtélyes kulcsot Valenti hivatalából. Max, Isabel és Liz üldőzőbe veszik - de nemcsak ők járnak szorosan a nyomában.

Első vetítés az USA-ban: 1999. november 10.

Írta: William Sind & Thania St Jon, Rendezte: David Semel

Értékelés: 5 / 5

1x07. River Dog / Úszó kutya

A csapatnak sikerül azelőtt megszöknie Atherton házából a titkos szobában talált aktákkal és az Isabel által felfedezett medállal, mielőtt Topolsky utolérné őket. Topolsky parancsot kap: bármilyen eszközt igénybe vehet, hogy megszerezze a gyerekektől az ellopott dolgokat.

Első vetítés az USA-ban: 1999. november 17.

Írta: Cheryl Cain, Rendezte: Jonathan Frakes

Értékelés: 4 / 5

1x08. Blood Brother / Vértestvér

Max megsérül egy autóbalesetben, kórházba szállítják és vért vesznek tőle. Michael-re és Liz-re hárul a feladat, hogy kicseréljék a fiolát Alex vérével. Miután Max-et hazaengedik, Michael szemtanuja lesz, ahogy Topolsky emberei átkutatják Max kórházi szobáját.

Első vetítés az USA-ban: 1999. november 24.  

Írta: Barry Pullman, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 2 / 5

1x09. Heat Wave / Hőhullám

A rendkívüli hőhullám lángra lobbantja Michael és Maria kapcsolatát, Kyle is új barátnőt talál és Liz érzelmei is erősödnek Max iránt. Valenti seriff Maria édesanyjának (Diane Farr) udvarol, akit évekkel ezelőtt egy tüntetésen letartóztatott. Isabelt meglepi az Alex álmában tett séta: Alex szerelmes belé. 

Első vetítés az USA-ban: 1999. december 01.

Írta: Jason Katims, Rendezte: Patrick Norris

Értékelés: 4 / 5

1x10. The Balance / Egyensúly

Michael egy barlangrajzot talál Max jegyzetei között, és elindul megkeresni Úszó Kutyát. Részt vesz egy ősi indián szertartáson, ahonnan lázas betegen jön vissza. Max és Liz első közös randijukra készülnek. Alex majdnem elszólja magát Milton előtt.  

Első vetítés az USA-ban: 1999. december 15.  

Írta: Thania St Jon, Rendezte: John Behring

Értékelés: 4 / 5

1x11. Toy House / Játékház

Vacsorafőzés közben tűz keletkezik a konyhában. Max, hogy megmentse édesanyját, az erejével megfékezi a lángokat. Édesanyja az eset kapcsán kérdőre vonja titkolódzó természete miatt. Max féltékeny, mivel Liz az iskolai kosárlabda meccsen lesérült Kyle-t ápolja. Isabel győzködi Max-et: mondják el anyjuknak a titkukat. 

Első vetítés az USA-ban: 2000. január 19.  

Írta: Jason Katims & Jon Harmon Feldman, Rendezte: Michael Fields

Értékelés: 5 / 5

1x12. Into The Woods / Irány az erdő

Riverdog indián rezervátumának közelében többen is fényeket látnak az égbolton. Max és Isabel ki akarják vizsgálni az esetet egy iskolai kempingtúra során. Liz-nek apjával kell elmennie a kirándulásra. Lefizeti Maria-t, kísérje el őket. 

Első vetítés az USA-ban: 2000. január 26.  

Írta: Thania St John, Rendezte: Nick Marck

Értékelés: 3 / 5

1x13. The Convention / A kongresszus

Az UFO kongresszusra érkezik egy idegen kutató, aki azt állítja, pontosan tudja, mi történt az 1972-es gyilkosság éjszakáján, mely Valenti sheriff apjának a karrierje végét jelentette. Max plusz feladatokat vállal az UFO központban, hogy elterelje a gondolatait Liz-ről. Maria édesanyja pankrációt szervez. Jonathan Frakes is eljön.  

Első vetítés az USA-ban: 2000. február 02.  

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 4 / 5

1x14. Blind Date / Zsákbarandi

Liz megnyer egy rádiós vetélkedőt. A fődíj egy randi egy olyan fiúval, akit az állomás választ ki a megadott feltételek alapján. A pár minden lépéséről egyenes adásban tudósít egy kellemetlen műsorvezető. Maria belép Alex zenekarába és jelentős változtatásokat eszközöl a meghallgatás előtt.

Kép

Első vetítés az USA-ban: 2000. február 09.

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 5/5

1x15. Independence Day / A Függetlenség napja

Michael a mostohaapjával történt heves összecsapás eredményeként lila foltokkal a szeme alatt jelenik meg az iskolában. Isabel arra biztatja, jelentse az esetet, de Michael vonakodik, nem akarja felhívni magára a figyelmet. Maria és Liz kínos helyzetbe kerülnek, mikor rajtakapják Valenti seriffet és Maria édesanyját. 

Kép

Első vetítés az USA-ban: 2000. február 16.  

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 5/5

1x16. Sexual Healing / Szexuális gyógyítás

Liz és Max felfedik egymás előtt érzéseiket. Miközben csókolóznak, telepatikus kapcsolat alakul ki közöttük. Liz képeket lát, melyek lehet, hogy Max emlékei a Földre vezető útról, miközben Max is emlékképeket lát Liz múltjából. Michael és Maria is kísérletet tesznek.

Kép

Első vetítés az USA-ban: 2000. március 01.  

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 5/5

1x17. Crazy / Őrület

Ismét feltűnik a színen Topolsky FBI ügynök és figyelmezteti Lizt, hogy a hivatalon belül egy titokzatos idegen vadász Max és a barátai nyomában van - és semmi sem állhat az útjába, hogy megszerezze, amit akar. Isabel eközben összebarátkozik egy új leány tanulóval, aki rögtön gyanussá válik Max-nek és Michael-nek egyaránt. 

Első vetítés az USA-ban: 2000. április 10.  

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 2 / 5

1x18. Tess, Lies And Videotapes  /

Tess, hazugság és a videószalag

Max leküzdhetetlen szexuális vonzalmat érez Tess iránt. Valenti seriff értesül róla, hogy Topolsky meghalt egy gyanús tűzesetben. Valaki videokamerát csempészett Michael lakásába.

Első vetítés az USA-ban: 2000. április 17.

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 4 / 5

1x19. Four Square / Négyszög

Harding megtalálja az elrejtett videokamerát a lakásában és átadja Valenti seriffnek. A seriff figyelmezteti Max-et, a biztonsága érdekében minél több információt osszon meg vele. Tess beavatja Isabel-t egy bizalmas titokba.

Első vetítés az USA-ban: 2000. április 24.

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 4 / 5

1x20. Max To The Max / Max Max-nek

Tess könyve szerint ő és Max előre elrendeltetett párok, ugyanúgy, mint Michael és Isabel. Isabel úgy érzi, Michael babáját várja. Nasedo Max-nek álcázza magát és elrabolja Liz-t, hogy csapdába csalja Pierce ügynököt.

Első vetítés az USA-ban: 2000. május 01.

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 5 / 5

1x21. The White Room / A fehér szoba

Max-et egy ablaktalan fehér szobában vallatja Pierce ügynök. Isabel telepatikus kapcsolatba lép vele, hogy nyomot kapjanak, hol lehet. Michael, Isabel és Tess elindulnak a mentő akcióra.

Első vetítés az USA-ban: 2000. május 08.

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 5 / 5

1x22. Destiny / Végzet

Max mindent elmond Liz-nek Tess-ről, azt is, lehet, hogy Tess a jövendőbelije. Tess ráébred, Nasedo nem jutott ki a katonai bázisról. Michael Valenti seriff előtt használja különleges képességét. 

Első vetítés az USA-ban: 2000. május 15.

Írta: Jason Katims, Rendezte: David Nutter

Értékelés: 4 / 5